druk, drukker, drukst

Gepubliceerd in Boeken door

Met de glinsterende slingers en glimmende balletjes in de kerstboom komt ook elk jaar opnieuw de grootste vrees van menig student: de examens in januari. Een kerststalletje vol papierwerk, gemarkeerde woorden en belangrijke bestanden. En met die nakende dreiging van klamme handen tijdens mondelinge examens en verfrommelde papieren die op de trein snel worden nagelezen, lijkt elk vrij moment van onschatbare waarde te zijn.

Zo heb ik ook meteen de reden uit de doeken gedaan waarom het hier zo stil is geweest afgelopen weken. Ik hoorde mijn blog schreeuwen, klagen en jammeren: “geef me aandacht”, en telkens weer stelde ik het schrijven uit. Ik kan het wijden aan een gebrek aan inspiratie of een kritiek tijdsgebrek. Maar in werkelijkheid heb ik een groot probleem: uitstelgedrag.

En dan voel ik de hete adem van de examenperiode die steeds dichterbij komt en tegelijkertijd trekken de feestdagen aan mijn mouw: “hé! Je gaat toch nog genoeg tijd voor ons maken?” Mijn reactie? Netflix. Ik zet de wereld op pauze en zet Netflix op play.

Maar mijn ultieme redding om mijn writer’s block te bevechten? Deze leukerd:

642 things to write about

642 dingen om over te schrijven. Honderden pagina’s aan inspiratie en voldoende reden om mijn pen te doen vloeien (althans dat hoop ik). Genoeg uitgesteld, nu. De teksten die ik schrijf, geïnspireerd op opdrachten uit dit boek, zullen te vinden zijn in de categorie ‘642 things to write about’.

13 december 2015
/
Vorig artikel Volgend artikel

Laat iets achter

Lees meer: