pagina 1/366

Gepubliceerd in Persoonlijk door
tweeduizendzestien

 

“Drie, twee -“, terwijl op tv luid wordt afgeteld, sta ik hevig te sleuren aan de kurk in een flesje kinderchampagne van Frozen. Mijn gezelschap wordt zenuwachtig en mijn klamme handen slagen er niet in de fles te ontkurken. “Eén! gelukkig nieuwjaar!” Luide knallen vullen de straten van Antwerpen en ondertussen zijn onze glazen nog steeds niet gevuld. We verplaatsen ons naar het balkon en terwijl T ondertussen een mes heeft bovengehaald om de fles te openen, zwier ik uitgelaten met een fonkelend zwavelstokje. Een nieuw jaar kondigt zich aan met luid gebulder en felle lichtflitsen die de zwarte hemel oplichten. knal, boem. 

Ik voel me een saai en vervelend cliché als ik schoorvoetend moet toegeven ook enkele voornemens gemaakt te hebben. Maar wat is een gloednieuw jaar zonder beloftes en een onwrikbare vastberadenheid? Dus ja, ik heb mezelf enkele dingen beloofd, al was het fluisterend en met gekruiste vingers achter mijn rug.

Memory jar

Een belofte gemaakt nog voor de wijzers middernacht aanduidden. Overtuigd en vastbesloten verzekerden we elkaar dat we al onze fijne herinneringen zouden neerpennen, al was het in enkele korte woordjes. Het kleine verfrommelde papiertje zouden we dan in een potje steken en op het einde van 2016 samen opnieuw bekijken. Zo kunnen we alle fijne herinneringen die we anders meteen zouden vergeten opnieuw herbeleven. Zal ik het volhouden? (ik denk het niet)

Zorgen voor mezelf

En dan bedoel ik zowel op mentaal als op fysiek vlak mezelf constant in de watten leggen. Niet door heel veel chocolade te eten of door lekker te luieren, maar door gezond te eten en af en toe wat meer te bewegen. Oh en een beter slaappatroon. Misschien wel het meest cliché voornemen dat ik kon bedenken, maar wel broodnodig.

Doen wat ik wil, potverdorie!

Iets wat ik misschien nog net iets te weinig doe: doen waar ik zin in heb. Niet nadenken over het feit dat mijn kamer moet opgeruimd worden en me dan schuldig voelen omdat ik Netflix aan het kijken ben. Gewoon genieten van elk moment. Ja, in 2016 wil ik vooral meer genieten. (oh ja en misschien moet ik ook een beetje minder vloeken)

Rustiger worden (en minder vloeken in de auto)

Me geen zorgen maken over de kleinste dingen. (is die broek wel mooi? valt dat truitje niet veel te hard op?) In 2016 wil ik rustige gedachten, aardige gedachten. Ik wil minder vloeken in de auto (ja, doe maar! voorrang geldt hier niet hé?! of pinken moet niet zeker?!) en ik wil mezelf minder vergelijken met anderen (wauw had ik maar zo’n taille) en veel minder twijfelen. Zachte gedachten. Ja, graag.

Ordelijker zijn

Elk jaar opnieuw kan ik niet wachten om een nieuwe agenda te kopen in Hema, maar wanneer ik dan eindelijk een schattig boekje te pakken heb, duurt het amper een week of ik geef het plannen opnieuw op. Ik ben een ramp in het ordelijk houden van mijn kamer en mijn bureau is al snel pure chaos. Dus 2016 wordt voor mij een ordelijk jaar. Zowel op vlak van mijn omgeving, als op vlak mijn gedachten en gevoelens.

Meer lezen én meer schrijven

Elk jaar doe ik het weer: een ambitieuze reading challenge instellen op Goodreads (en ambitieus is voor mij 10 boeken op een jaar, trage lezer die ik ben) en massaal Bol beginnen afschuimen op zoek naar boeken die ik kan verslinden. Helaas haal ik die uitdaging bijna nooit. En ook dit jaar stelde ik mijn challenge in op 10 boeken en neem ik mezelf voor meer te lezen. En daarbij hoort ook de belofte om meer te schrijven. Dankzij mijn blog heb ik in 2015 al meer geschreven als anders, maar ik wil nog meer pennen, kribbelen en typen. En eindelijk enkele notitieboekjes vullen.


Verder wil ik vooral dat 2016 een jaar wordt vol vrienden en familie, lekker eten en heel veel lachen. Dat 2016 voor iedereen positief moge zijn en dat we met z’n allen mogen schrijven aan 365 prachtige pagina’s. Gelukkig nieuwjaar!

Gelukkig nieuwjaar!

1 januari 2016
/
Vorig artikel Volgend artikel

Laat iets achter

Lees meer: