januari 2016 in vier foto’s

Gepubliceerd in Persoonlijk door
thee stageplek

Ondertussen zijn we al anderhalve maand 2016 en het gaat echt ongelofelijk snel. Ik rol van maandag in dinsdag, en uiteindelijk van vrijdag in het weekend. Mijn weekends zitten vaak stampvol met afspraakjes met vrienden, bezoekjes aan familie en snel wat winkelen hier en daar. De eerste 45 dagen van het nieuwe jaar gingen razendsnel en ondertussen vult mijn filmrol zich met tientallen foto’s. Wat ik gedaan heb in de eerste maand van 2016? Hieronder een overzicht van de belangrijkste momenten

1. Studeren, studeren (en een klein beetje ontspannen)

aanblik van bureau tijdens studeren

De (hopelijk) allerlaatste examenperiode van mijn leven vulde de eerste helft van januari. Uitstelgedrag en het constant proberen ontwijken van dagelijkse verplichtingen vormde de rode draad. Uiteindelijk heb ik mezelf toch nog heel wat stress bespaard door in de kerstvakantie genoeg te studeren. Op vrijdag 12 februari kreeg ik mijn punten, behalve van 1 vak waar ik nog steeds het resultaat niet van weet. En ik kan opgelucht ademhalen: ik ben er voor alles door, hoera!

2. Team Kyoto for the win

Team Kyoto

Het leukste – en misschien wel meest intense – moment van mijn schooljaar op Thomas More was de befaamde Pitch. Opgedeeld in verschillende groepen werkten we een opdracht uit voor radiozender MNM (en anderen voor Carrefour) en hebben we drie maanden gewerkt naar het finale moment: de grote pitch-presentaties. Met knikkende knieën en hier en daar een bevend stemmetje werden de campagnes voorgesteld aan een indrukwekkende jury van docenten en specialisten. Op het einde van deze intense en lange dag werden de winnaars bekend gemaakt. De winnaars voor MNM? Team Kyoto, mijn topteam waarmee ik de afgelopen maanden hard heb gewerkt om ons project tot een goed einde te brengen. Een zalig gevoel, zo afgeroepen worden en een grote fles cava in ontvangst te mogen nemen. Toch veruit een van de top momenten van januari 2016.

3. Stagiaire bij Uitgeverij Pelckmans

flatlay bureau Pelckmans

Op 25 januari ging mijn stageperiode bij Uitgeverij Pelckmans officieel van start. Na mijn laatste examen in Mechelen, stapte ik meteen de auto in en vertrok ik richting Kalmthout. Ondertussen kan ik mezelf al drie weken stagiaire digital media noemen. De dagen vliegen voorbij en zijn gevuld met leuke, leerrijke en interessante taken. Mijn stageperiode loopt tot 20 mei en ik ben vooral benieuwd welke uitdagende opdrachten ik nog voorgeschoteld ga krijgen. Maar een ding weet ik zeker: ik ga heel veel bijleren.

4. 22 winters

cupcakes

 

Zonder heel nostalgisch en cliché te willen zijn: 22, wow. Ja, ik herinner me nog zo dat ik uitkeek naar de leeftijd 16. Want 16, wauw, eindelijk jongvolwassen. En ja, ik herinner me ook nog dat een jaar vroeger zo veel langer duurde en dat mijn verjaardag het toppunt van het jaar was. En nu? Een dag zoals een andere. Toegegeven, ik sta graag in het middelpunt als ik jarig ben en ik word graag omringd door vrienden en familie en brandende kaarsjes die ik met veel plezier uitblaas. Maar de jaren lijken steeds sneller te gaan en voor het eerst realiseerde ik me dat ik snel nog ouder ga worden en dat de verantwoordelijkheden op me wachten. Kan ik de tijd eventjes bevriezen? Want wow, 22.

 

14 februari 2016
/
Vorig artikel Volgend artikel

Laat iets achter

Lees meer: