Het harde leven van een fangirl

Gepubliceerd in Persoonlijk door
FACTS convention

Euforie, extase, verrukking. Een soort van blinde verzamelwoede waarin je langzaam wegzakt om pas uit te ontwaken wanneer je buiten verblind wordt door de zon. Enkel het volle zakje in je handen herinnert je aan je bankrekening die net een flinke deuk heeft gekregen. Maar in de plaats heb je wel die ene manga waar je al zo lang naar op zoek bent, dat speciale figuurtje waar je zo gek van bent of een T-shirt dat je liefst nooit meer wil uittrekken. En all is good.

Waanzin, pure manie of krankzinnigheid? Nee, gewoon een dagje FACTS. 2016 is het eerste jaar dat gezegend wordt met een spring edition van FACTS. Ofwel: een kans om net iets vroeger in het jaar bankroet verklaard te worden. Overbodige hebbedingen zeg je? Ik zeg broodnodige merchandise om de hongerige fangirl in mezelf te stillen tot de volgende conventie.

Hoe ik een conventie als FACTS beleef? Ik sta aan menig kraampje te twijfelen om dan ofwel a. “Wete wa? Ik doe het gewoon!” ofwel b. “Hm, nee. Een andere keer misschien” te opperen. Ik slenter tussen de mensenmassa (die dit jaar super goed meeviel) en zeg vooral veel, “oh, kijk!” en “zo schattig, omg!” Ik voel me vooral heel schuldig wanneer het laatste briefje uit mijn portemonnee verdwijnt en krijg een mini fangirl attack wanneer ik een blik werp in mijn zakje om mijn goodies te bekijken.

mogwai

Een andere wereld

Maar een conventie is vooral de kans om in een andere wereld te glippen. Even volledig toe te geven aan de koopgrage superfan in jezelf en je harde werk (voor wat dan ook) te belonen. En wanneer je die laatste vijftig euro met pijn in je hart uitgeeft? Fluister een paar keer tegen jezelf: “je verdient dit. Je verdient dit.” Vervang je schuldgevoel met euforie en liefde! Ben je volledig blut na een weekend FACTS? Jammer. Maar hé, je hebt wel drie Funko’s, een manga, een T-shirt en weetikveel wat nog allemaal.

storm trooper

No place for judging

Wat ik ook heel belangrijk vind: no judging. Het FACTS-publiek wordt elk jaar uitgebreider en trekt allerlei verschillende mensen, fans en cosplayers aan. Daarom vind ik het absoluut noodzakelijk dat iedereen elkaar blijft respecteren en geen afkeurende blikken werpt wanneer er (volgens hen) een “vetrolletje te veel” komt piepen of iemand “hier niet thuis hoort”. Oh, en: cosplay is NOT consent. Ik zag vandaag bewakingspersoneel iemand een mep op het achterwerk geven. Dat is niet oké. Houd je handen thuis en als je toch heel graag iemand wil aanraken? Vraag het eerst. En verder is er volgens mij maar 1 gouden regel: BUY ALL THE STUFF.

Mijn aanwinsten (*fangirl mode: activated*)

Mijn aanwinsten (*fangirl mode: activated*)

3 april 2016
/
Vorig artikel Volgend artikel

Laat iets achter

Lees meer: